Šodien es tev pastāstīšu, kā pagatavot gardu un sātīgu ungāru gulaša zupu. Manā pavārgrāmatā jau ir gulaša zupas recepte, kas sastāv no divām galvenajām sastāvdaļām: liellopa gaļas un kartupeļiem.
Tomēr oriģinālajā ungāru gulašzupā ir arī dārzeņi. Ēdiens sanāk diezgan biezs, aromātisks un ļoti sātīgs. Īsta ziemas zupa!
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Pagatavošanas gaita:
Kā uztaisīt ungāru gulašzupu? Sagatavojam sastāvdaļas.
Nomazgājam gaļu, nosusinām un sagriežam vidējos kubiņos.
Nomazgājam papriku, izņemam sēklas un sagriežam kubiņos. Tomātus arī sagriežam kubiņos. Kartupeļus nomizojam un rupji sagriežam.
Ķiplokus nomizojam un smalki sagriežam.
Dziļā katliņā ar biezu dibenu uzkarsējam augu eļļu un apcepam gaļu līdz tā kļūst zeltaini brūna.
Pievienojam papriku, ķiplokus un ķimenes.
Pielejam 1 glāzi ūdens, lai tas gandrīz pilnībā pārklātu gaļu. Samaisām. Vārām uz lēnas uguns 1-1,5 stundas, periodiski pievienojot ūdeni, ja nepieciešams.
Pievienojam gaļai kartupeļus un samaisām. Vārām apmēram 5 minūtes. Pievienojam sāli.
Pievienojiet katliņā papriku, tomātus un tomātu pastu. Pieberam sāli un piparus.
Pielejam tik daudz ūdens, lai tas gandrīz pilnībā pārklātu gaļu un dārzeņus. Uzkarsējam zupu līdz vārīšanās temperatūrai un uz lēnas uguns vārām apmēram 15 minūtes.
Gatavajai zupai ļaujam nostāvēties apmēram 15 minūtes un pēc salejam šķīvjos.
Sastāvdaļas:
900 militru ūdens
500 grami liellopu gaļas (vēlams plecu daļa)
4 kartupeļi
3 mazi tomāti
2 ķiploku daiviņas
1 paprika
2 ēdamkarotes augu eļļas
1 paprika
1 tējkarote tomātu pastas
2 grami ķimeņu (šķipsniņa)
Malti melnie pipari pēc garšas
Sāls pēc garšas
Izmēģini pagatavot arī tu šo burvīgo zupiņu – varam galvot, ka būsi sajūsmā!
Priecāsimies par taviem komentāriem, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos!